Organisation

Organisation

Grundlag

Allergicas virke er først og fremmest produktion, salg og distribution af antroposofiske homøopatiske lægemidler, fordi det vigtigste for Allergica er, at sørge for at så mange mennesker og dyr som muligt, kan få glæde af den medicin vi fremstiller.

En del, af det unikke ved Allergica, er de sammensatte midler som Peer Bach Boesen udviklede ved firmaets grundlæggelse og helt centralt i vores virke er også det faktum, at vi selv fremstiller alle disse lægemidler. Vi sørger også for at værne om den tradition, der kræves for at fremstille antroposofisk homøopati, men samtidigt være i pagt med tidsånden og overholde de regler der er i Danmark, når man ønsker at være lægemiddelproducent.

Dette betyder, at vi er godkendt af den danske Sundhedsstyrelse og har lov til selv at fremstille lægemidler, men også at importere lægemidler fra andre EU-lande. Dette kræver en række tilladelser og Allergica bliver hvert andet år inspiceret af Sundhedsstyrelsen. Når man importerer eller fremstiller lægemidler, skal man arbejde efter særlige sæt regler, kaldet GMP og GDP reglerne. Disse regler sikrer kvaliteten af alle lægemidler i Allergica.

Når man fremstiller efter antroposofiske anvisninger, stammer de grundlæggende tanker bag vores produkter og fremstillingsprocesser fra Rudolf Steiner. Dette betyder f.eks. at alle processer, på nær selve påfyldningen, foregår med håndkraft. Det er vigtigt at mennesket styrer produktet og processen og ikke omvendt. 

Disse forhold betyder at alle elementer i vores produktion, lige fra valget af råvarer til udformning af potenseringens bevægelse, er nøje gennemtænkt og kvalitetssikret og ikke opstået tilfældigt, hvilket bidrager til at sikre en konstant høj kvalitet i hele forarbejdningsprocessen.

Allergica forhandler også lægemidler og kosttilskud fra det svenske firma Plantamed, et firma vi har haft et samarbejde med gennem mange år. Plantemed er også en lægemiddelvirksomhed og godkendt af de svenske lægmiddelmyndigheder.

Struktur

I Allergica er vi pt. 14 medarbejdere. Disse beskæftiger sig med salg, information, rådgivning, administration, produktion og forsendelse. 

Vi har til huse på Hagemannsvej 11 i Silkeborg, hvor vi har boet siden september 2009. På denne adresse finder alle vores aktiviteter sted - produktion såvel som administration.