Handelsbetingelser

Handelsbetingelser

Disse handelsbetingelser finder anvendelse på køb af varer på www.allergica.dk til levering i Danmark.

Allergica.dk ejes og drives af Allergica A/S, CVR-nr.: DK11919677, Hagemannsvej 11, DK-8600 Silkeborg, tlf.: 70 26 17 77, e-mailadresse: allergica@allergica.dk. 

Handelsbetingelserne indeholder både informationer omkring salg, levering, fortrydelse mm. samt håndtering af personlige oplysninger.

 

Betaling og levering  

Vi modtager betaling med Dankort, VISA, MasterCard, Diners, JCB, UnionPay, American Express og via faktura.

Når varen afsendes trækkes beløbet fra betalingskort, hvis dette er valgt. Fakturaer genereres, når pakken afsendes fra vores lager. De generelle betalingsbetingelser for fakturaer er 14 dage fra fakturadato.

Ordrer bestilt inden kl. 14 mandag-torsdag og inden kl. 12 fredag afsendes samme dag.

Alle priser er angivet i danske kroner. Fragtpriser afhænger af din ordres størrelse og den valgte fragttype. Du vælger fragt- og leveringsform i slutningen af bestillingsforløbet. 

Log ind for at se priser.


Direkte forsendelser

Varer kan sendes gebyrfrit direkte til kunder eller klienter ved bestilling fra allergica.dk. (Ved telefonisk og e-mail bestilling af direkte forsendelser er der et ekspeditionsgebyr på 15 kr.)

 

Fortrydelsesret  

Du har ret til at fortryde en handel, og varer tages retur, hvis de er Allergica i hænde i ubrudt emballage senest 3 dage efter, du har fået varen i fysisk besiddelse. 

Hvis fristen udløber på en helligdag, lørdag, grundlovsdag, juleaftensdag eller nytårsaftensdag forlænges fristen til den følgende hverdag. 

 

Undtagelser til fortrydelsesretten 

Du mister din fortrydelsesret, hvis du bryder emballeringen på lægemidler og kosttilskud. 

 

Sådan udnytter du fortrydelsesretten

Varer tages kun retur efter forudgående aftale. Kontakt kundeservice på 70 26 17 77 for at få hjælp til vores returneringsprocedurer.

Du kan ikke fortryde ved at nægte at modtage varen eller ved at undlade at hente den. 

Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis vi har modtaget din vare retur senest 3 dage efter, du selv har modtaget den.

 

Returomkostninger

Du skal selv betale for returnering af varer. 

 

Følger af fortrydelse 

Hvis du fortryder, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, med undtagelse af eventuelle leveringsomkostninger.

Vi tilbagebetaler beløbet uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget din vare retur. 

Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet. Under alle omstændigheder pålægges du ingen former for gebyrer som følge af tilbagebetalingen.

Du bør endvidere sørge for, at varen er forsvarligt indpakket, når du returnerer den. Du har nemlig selv ansvaret for varerne, indtil vi modtager den. Gem derfor postkvittering samt evt. track and trace nummer. 

 

Reklamation - Hvis der er noget galt med varen

Hvis du køber en vare, og der er en mangel ved den – fx en materiale- eller fabrikationsfejl – finder købelovens regler anvendelse.

Du kan reklamere over mangler ved varen inden for 24 måneder fra leveringstidspunktet ved at henvende dig til os på tlf.: 70 26 17 77 

Husk, at varen altid skal sendes i forsvarlig emballage og få en kvittering for afsendelse. Gem postkvittering inkl. oplysning om fragtomkostninger samt evt. track and trace-nummer. 

 

Dine personlige oplysninger

Når du godkender handelsbetingelserne samtykker du endvidere til, at vi opbevarer dine personlige oplysninger. Det drejer sig om de personlige oplysninger, som du giver os såsom klinik/butiksnavn, navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse.

 

Brug af personlige oplysninger

Dine oplysninger bliver brugt i forbindelse med håndtering af dine ordrer. Derudover er det kun undtagelsesvist, at du vil modtage post fra os.

Vi bruger kun dine oplysninger til ovenstående formål.

 

Sletning af personlige oplysninger

Dine oplysninger bliver slettet efter 5 år uden aktivitet fra din side. Fakturaer skal opbevares i 5 år efter udløbet af det regnskabsår, som fakturaerne vedrører. Dette skyldes, at de udgør en del af vores regnskabsmateriale.

 

Vil du fremgå af lister?

Vælger du at blive vist på behandlerlisten, forhandlerlisten eller webshoplisten, samtykker du endvidere til at dine oplysninger må fremgå af hjemmesiden www.allergica.dk. Hvis du fortryder, kan du til enhver tid melde dig fra listen igen.

 

Direkte forsendelse

Hvis du får sendt varer direkte til dine klienter, samtykker du på deres vegne til, at vi må opbevare deres informationer. Disse Handelsbetingelser fungerer dermed som databehandleraftale, og såfremt du anvender direkte forsendelse er det dit ansvar, at informere om og få samtykke fra dine klienter til, at vi må opbevare deres oplysninger.

 

Oplysninger til tredjepart

De tredjeparts udbydere, som vi bruger, vil kun indsamle, anvende og videregive dine oplysninger i det omfang det er nødvendigt for at udføre de services, de er hyret til.

·         Leverandører af IT har adgang til det, der er nødvendigt, for at de kan hjælpe med det tekniske. Der er indhentet databehandleraftaler fra IT-leverandører.

·         Når du betaler med kreditkort i betalingsgatewayen gemmer QuickPay dine kreditkortoplysninger. Direkte betalingsgateways overholder PCI-DSS standarter (Payment Card Industry Data Security Standard), som er en international standard, der medvirker en høj sikkerhed ifm. kortdata.

·         Der er indhentet ny databehandleraftale fra IT Relation, som er ansvarlige for SSL certifikater til www.allergica.dk.

 

Sikkerhed

Hjemmesiden er beskyttet med SSL-certifikat (Secure Socket Layer), hvilket betyder at dine følsomme data bliver krypteret og dermed sikkert kan sendes mellem webserver og browser.

 

Handlingsplan

Hvis Allergica bliver opmærksom på, at personfølsomme oplysninger er blevet stjålet, kopieret eller på anden måde lækket, vil datatilsynet blive kontaktet inden 72 timer.

 

Ændringer til handelsbetingelserne

Vi forbeholder os retten til at ændre i handelsbetingelserne, og vi opfordrer derfor til løbende at holde øje med betingelserne.